Betekenis live

De definitie zoals die gegeven is voor live is  “iets wat plaatsvindt op dat moment”.  Live kan bij velen dingen, live-voetbaluitzending, live muziek, live poker spelen, live games, live nieuws en nog veel meer. Bijna alles wat je kunt bedenken kan live zijn. Een aantal synoniemen voor live zijn: rechtstreeks, levend, levendig, onder stroom staand, lijflands en boek.. Zoals je ziet heeft live een ruime betekenis.

Mogelijkheden om live te gebruiken

Live kan ook worden gebruik als jongensnaam, het betekend lieve vriend. Deze naam stamt af van Lieven. Ook is Live de benaming van het Microsoft Network. Zoals bijvoorbeeld MSN is veranderd in Live. Msn is een aantal jaren geleden ook veranderd en is nu tegenwoordig omgegaan in het live chatten op internet.

Wat is live

Maar de live die wij voornamelijk gaan gebruiken is rechtstreeks, direct uitgezonden. In het hedendaagse leven is live en groot woord. Je kunt live tv kijken, live radio luisteren, live bingo spelen, live pokeren etc. Alles kan tegenwoordig live en daar wordt veel gebruik van gemaakt. Vroeger werd er op tv vaak geplaybackt, toen waren er bijna geen live uitzendingen, laat staan live-acts. De veranderingen door de jaren heen zijn, dat nu bijna alles live is. Het is dan ook 'not done' als een zanger of zangeres op tv een liedje playbackt.